fbpx
0

Stelling: Een goed boek verspreidt zich als een olievlekje, daar heb je geen uitgever voor nodig, maar (de juiste) lezers.

Juist? Of niet?

Ik denk dat deze stelling juist is. Wat denk jij?

De afgelopen 12 jaar heb ik me redelijk verdiept in het functioneren van de boekenbranche, mede omdat er niets over de bekroning van mijn roman in de media verscheen. Ik was niet verbaasd, ik besefte dat het ogenblik was gekomen, want vroeg of laat zou ‘het geheim’ uitkomen. Door het enthousiasme van de publieksjury van de Gouden Meeuw literatuurprijs was mijn boek, en het geheim, opgemerkt, ontdekt.

Bewust heb ik namelijk gekozen om mijn roman zelf te verkopen, via de website. Mijn roman heeft geen ISBN. Oktober 2008 liet ik de eerste exemplaren drukken, en als een olievlekje heeft De Nacht dat de Sterren Dansten zich de afgelopen dertien jaar verspreidt. Ik hoop dat komende oktober de 5de druk verschijnt! Elke druk 1,000 ex. (dan is de inkoopprijs laag)

Ik heb het FairTrade genoemd.

De verschillen tussen een boek verkopen via de boekenbranche of op mijn manier zijn gigantisch groot. Allereerst de verdiensten zijn ca. 10x meer, jij bepaalt, en je bent in rechtstreeks contact met lezers. Zo ontving ik afgelopen week een dubbele bestelling (20 euro voor twee gesigneerde ex.) van iemand die het boek tien jaar geleden had gekocht. Recentelijk was het boek ter sprake gekomen, en als verrassing had de persoon twee exemplaren besteld, in het ene exemplaar schreef ik het korte berichtje dat ik van de besteller had ontvangen, en de gedachte dat nu twee geliefden tegelijkertijd het boek lezen… Hoe mooi is dat?!

Als jij je boek ook FairTrade verkoopt, dan zullen onze olievlekjes elkaar dankzij fairtradeboeken.nl versterken.

Fairtradeboeken.nl is slechts een koppeling tussen FairTrade auteurs en lezers. De activiteit ontstaat door blogs/vlogs van FairTrade auteurs. 1 jan. 2021 zijn we begonnen, dit is het prille begin.

Tien jaar geleden zei een marketing goeroe dat ik te ver voor de troepen uit liep. Hoe is de stand nu?

Ik hoop van harte dat alle auteurs het nu kunnen zien…

Als FairTrade auteur ben ik volledig vrij. Daarom: Bestel vandaag of morgen 10-5-2021 een gesigneerd ex. van De Nacht dat de Sterren Dansten op fairtradeboeken.nl met 10 euro korting! !

Deze actie duurt slechts tot 11-5-2021. Gebruik kortingscode #FTB bij het bestellen.

Zie een aantal voordelen. Daarnaast geeft fairtradeboeken.nl je gratis ruimte voor promotie. Je moet wel zelf de blog schrijven… 🙂

Zijn er vragen?

Zo nee, dan heb ik wel een vraag: “Wanneer komen jullie??, het wachten duurt al dertien jaar!”

 

 

 

Leave a Reply